Ga naar de inhoud

What to do in NYC?

De meest fotogenieke stad ter wereld is voor mij toch wel the big apple. In 2001, twee maanden na 9/11, ben ik er voor de eerste keer geweest en november 2011 was het al weer de 7e keer dat we een week door deze geweldige stad hebben gestruind; ons tien-jarig NYC jubileum! Wanneer je weinig geld wilt uitgeven (lees: stapelbed in klerenkast met toilet en douche op de gang) is Hotel Vanderbilt een aanrader. Eveneens low-budget maar met iets meer luxe: Hotel Pennsylvania; op een superlocatie tegenover Madison Square Garden of heb je altijd al een keer op zondag in Central Park willen hardlopen dan is Hotel Wellington een goedkope locatie.

NYC kun je net zo duur maken als je zelf wilt…natuurlijk kun je gaan eten in het River Café  aan de voet van de Brooklyn Bridge met een onwijs gaaf uitzicht over de skyline van New York maar het is minstens zo leuk om voor een habbekrats in een klein, smoezelig restaurant in China Town te gaan eten… of in een van de leuke restaurantjes in the Village of, zoals wat wij vaak doen, een bak eten opscheppen bij een Deli en deze in een of ander leuk parkje nuttigen. Onze allereerste hap in NYC bestond uiteraard uit een hot dog met alles erop en eraan bij één van de vele food stands die NYC rijk is.

Je kunt NYC op vele manieren bekijken. Kom je er voor de eerste keer dan is de hop-on, hop-off bus een mooie manier en zeker in combinatie met de New York Pass. Daarnaast zijn er ook tal van gratis ‘bezienswaardigheden’. Het is een ‘must’ om over de Brooklyn Bridge te lopen en de skyline van NYC te aanschouwen. De Staten Island Ferry; het gratis veer van Lower Manhattan naar Staten Island, vervoert dagelijks 60.000! personen. Het is een attractie op zich met een schitterend uitzicht over de skyline van NYC (zowel ’s avonds als overdag doen)  en het vrijheidsbeeld. Mocht je tegen lunchtijd bij de terminal zijn, loop dan even naar de Water St. Gourmet Deli op 12 Water St. waar je de meest verrukkelijke sandwiches kunt krijgen. Wanneer een zondag in je reis zit, dan mag je een bezoekje aan Central Park niet overslaan. Het park is op zondag autovrij en hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt door de joggers, fietsers, muzikanten, artiesten etc. De roller disco is echt geweldig! Van jong tot oud en vaak uitgedost in mooie pakjes swingt men er over, echt super om te zien. En verder moet je NYC beleven door met je rugzakje op door de straten te struinen en sfeer te proeven, genieten van al die verschillende culturen die samen op een relatief klein stukje grond leven.

Een aantal bezienswaardigheden tegen betaling is de Empire State Building, On Top of the Rock (met een schitterend uitzicht op het Empire State), het Intrepid Sea-Air-Space Museum, fietsen door NYC (voor de verhuur staat men vaak in de buurt van Central Park), één van de vele musea die NYC rijk is, bezoek een concert of sportwedstrijd in Madison Square Garden, of een musical op Broadway (bij TKTS Discount Booths), de golfafslag van Pier 59 of neem de sub en ga naar Coney Island en  bezoek daar, omringd door Russische immigranten, het door vergane glorie aangetaste pretpark.

Wanneer je een goed gevulde beurs hebt is NYC natuurlijk een walhalla om te shoppen… kijk op internet en zie waar Macy’s zit en waar je die mooie UGGS kunt kopen etc. Wij gaan zelf vaak naar Old Navy (een soort van H&M) op 150 W 34TH ST (vlakbij het Empire State) of de Aéropostale op 1515 Broadway. Voor de fotografen mag een bezoekje aan de megastore B&H niet ontbreken. Je weet niet wat je ziet… aan de buitenkant zie je het er niet aan af, maar eenmaal binnen sta je in een grote hal met een rails aan het plafond waar bakjes met gekochte apparatuur in een rotgang naar de kassa’s glijden. Alles, werkelijk alles, is verkrijgbaar op het gebied van film en fotografie. De winkel is op zaterdag overigens gesloten.

© Copyright 2024 www.angeliqueboyerfotografie.com

You cannot copy content of this page