Ga naar de inhoud

Bloed(maan), zweet en tranen :-)

Dagen lang worden we al gebombardeerd met allerlei artikelen over de bloedmaan. Hoe fotografeer je dit spektakel, waar kun je het beste staan, hoe laat is het ‘hoogtepunt’ etc. etc. Gisteren was het dan zo ver. Ik heb bedacht om naar de Noordkaap te gaan. Ben er op tijd naar toe gereden en zodoende kan ik nog genieten van de ondergaande zon en de voor ons doen tropische temperaturen op de gortdroge en inmiddels bruine dijk.

In mijn onschuld heb ik nog even mijn bedenkingen gehad of het wel slim was om in mijn uppie naar zo’n afgelegen plek te gaan. Mijn ongerustheid is voor niets… ik heb het nog nooit zo druk op dit plekje gezien! Mensen met kleedjes en picknickmanden, auto’s rijden bijna in file naar de dijk… Van de bloedmaan is echter geen spoor te bekennen. Ben nog maar weer online gegaan om nogmaals te kijken hoe ik de camera het beste kan instellen en dan, rond 22.30 uur, zie ik in de verte eindelijk iets wat op de maan lijkt!

Het goed vastleggen lukt me helaas niet. Het automatisch scherpstellen is lastig en handmatig lukt ook niet echt (brilletje?), het vinden van de juiste knopjes op de camera in het donker… oh, zaklantaarn op de mobiel… maar waar is mijn mobiel… Uiteindelijk zet ik de camera maar uit en geniet van dit prachtige fenomeen met het geluid van de zee en de vogels op de achtergrond. Hoewel ik het liefste met zo weinig mogelijk mensen ben als ik fotografeer, moet ik zeggen dat ik het bijzonder vind dat zo veel mensen de moeite hebben genomen om een plekje te zoeken waar ze dit mooie natuurverschijnsel kunnen aanschouwen. En wat de foto’s betreft… Instagram staat er vandaag vol mee en in de ochtend van maandag 21 januari 2019 vindt er opnieuw een totale maansverduistering plaats dus nieuwe ronde, nieuwe kansen!

┬ę Copyright 2024 www.angeliqueboyerfotografie.com

You cannot copy content of this page